Sol over Gudhjem vokser: Nu bliver Danmarks store madfest til en hel festival

Når Bornholm i dagene 19. til 21. juni 2025 danner rammen om den 16. udgave af Sol over Gudhjem, bliver det ikke blot med duft af gourmet og nyfanget fisk – men også med udvidet program, dessertduel i rampelyset og en ny pop-up-restaurant midt på havnen. Det bornholmske madmekka udvikler sig i år til en decideret todages madfestival med stjernedrys, talks, livemusik og mulighed for at komme helt tæt på nogle af Danmarks skarpeste kokke.

Bag festivalen står Mikkel Marschall, som med stolthed fortæller i en pressemeddelelse: “Vores ambition er at gøre dansk gastronomi tilgængelig, inspirerende og inkluderende.

Sol over Gudhjem er en hyldest til gode råvarer og godt håndværk – og et sted, hvor både branchefolk og madglade danskere mødes og spiser sammen.”

Konditorerne får plads i rampelyset
En af de store nyheder i år er, at dessertkonkurrencen rykker op på hovedscenen og får sin egen dedikerede dag.
Fire hold – med både danske og internationale deltagere – skal hver kreere to desserter: én improviseret med ingredienser fra en hemmelig Mystery Box og én forberedt på forhånd. Som noget nyt tilføjes også en drink til serveringen.

“Dessertkonkurrencen er altid meget populær. Derfor giver vi nu håndværket og kreativiteten den plads, som konditorfaget fortjener,” udtaler Mikkel Marschall.

Kokkekunst i verdensklasse
Lørdag kulminerer festivalen med den traditionsrige kokkekonkurrence, hvor fire profiler fra den danske gastronomiscene dyster om æren.

Deltagerne er:
Allan Schultz, Parsley Salon
Hampus Risberg, Punk Royale
Trille Lassen, Alchemist
Nicolas Min Jørgensen, Restaurant Tri

Dommerpanelet vurderer både en forret lavet på ukendte råvarer og en individuelt udviklet hovedret, som har været under forberedelse i flere måneder. Det handler om smag, teknik og evnen til at overraske.

Pop-up-restaurant med landets bedste kokke
En anden nyhed er Restaurant All-Stars – en midlertidig tipi-restaurant midt på havnefronten, hvor nogle af Danmarks dygtigste kokke byder på retter til både gourmetniveau og hverdagspris. Fælles for dem alle er, at de tidligere har været en del af konkurrencerne på Sol over Gudhjem.

På kokkelisten finder man blandt andre:
Brian Mark Hansen, Søllerød Kro
Jonas Mikkelsen, Frederiksminde
Henrik Jyrk, Dining by Jyrk
David Fischer, Hos Fischer

Torsdag serveres en signaturmenu til 1.625 kr., mens man fredag og lørdag kan nyde tavleretter til 125 kr. stykket – så længe der er plads.

Mad, musik og mødesteder
Udover konkurrencer og restaurantoplevelser byder festivalen på madmarked, underholdning og mulighed for at møde nogle af dem, der former fremtidens danske køkken. Alt sammen i de naturskønne rammer ved Gudhjem Havn.

Del denne artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest