Håndbygget køreglæde fra Mercedes

Sponsoreret indhold

Den nye Mercedes-AMG GT Coupé er en vaskeægte sportsvogn, der forener rå performance-power og luksuriøs elegance. Den kan opleves hos Mercedes-Benz CPH i Hørsholm.

Ingen kan undslippe fysikkens love, men med den nye Mercedes-AMG GT Coupé kan du komme tæt på at bøje grænserne for, hvad der er muligt i en bil. Der er hele 585 hårdtarbejdende hestekræfter under motorhjelmen, hvilket kan bringe dig fra 0-100 km/t på 3,2 sekunder og til en topfart på 315 km/t. Det muskuløse udtryk domineres af skarpe detaljer som den AMG-typiske kølergrill med stjernen, og de markante forlygter, der binder hele snuden smukt sammen og udstråler en aggressiv attitude. Alt i alt er det her en bil, der vil frem i verden – og ikke har noget imod at vise sig frem.

Én mand, én motor

Mercedes-AMG GmbH, almindeligvis kendt som AMG, er et datterselskab til Mercedes-Benz med speciale i fabrikation af sporty og aggressive udgaver af de almindelige Mercedes-Benz-modeller. Oprindeligt blev AMG grundlagt i 1967 for at fremstille motorer til racerbiler, og i dag er AMG producent af hele sports- og performance-biler. AMG-modellerne er typisk de dyreste og højest ydende biler i hver Mercedes-serie.

Sådan er det også i dette tilfælde, hvor den potente 4,0-liter store V8 biturbo-motor som vanligt er bygget efter AMG’s princip om “én mand, én motor”. Du får AMG Performance 4MATIC+ firehjulstræk, der sikrer stor dynamik og fuld variabilitet, og samtidig fordeler det elektroniske spærredifferentiale på bagakslen optimalt kraften mellem hjulene i svingene og tilpasser sig løbende til den aktuelle køresituation. Selv bremserne bidrager til dynamikken: de varmeresistente og lette kompositbremseskiver muliggør præcise og hurtige opbremsninger.

Hidtil uset komfortniveau

Den nye generation af AMG GT Coupé kommer desuden med en længere akselafstand, hvilket gør det til et pragteksempel på en racing performer, der dog også kan brillere i rollen som rummelig praktiker – især nu, hvor der for første gang er mulighed for at installere anden sæderække i bilen.

Den sofistikerede sammenkobling af racing performance og overdådige designdetaljer i kabinen får en helt ny dimension, når du sætter dig til rette bag rattet og for alvor får liv til at mærke den intense V8-følelse, der omslutter hele bilen og giver dig lyst til at teste dens mange talenter af.

Inspireret af Formel 1

AMG GT Coupé er bygget på et spritnyt chassis med en letvægtsstruktur, der er baseret på samme platform som AMG SL. Flere detaljer drager fordel af materialemikset af aluminium, stål, magnesium og fiberkompositter for maksimal stivhed, topydelse og vægtbesparelse. Blandt andet anvendes et aluminiumsstel og kulfiberforstærkning på akselbjælkerne. Og adskillige aktive aerodynamiske tiltag omdirigerer selv de mindste luftstrømme for at optimere dynamikken. Det aktive aerodynamiske profil er hentet direkte fra Formel 1 – takket være den såkaldte Venturi-effekt suger køretøjet sig bogstaveligt talt mod vejen, især i kurverne, mens den aktive, variabelt udfoldelige bagvinge sikrer den perfekte balance mellem downforce og luftmodstand.

Samtidig kan du nyde godt af AMG-motorophængene, der forbinder motoren dynamisk med chassiset, hvilket gør dem mere stive eller mere fleksible afhængigt af køresituationen. For at øge komforten kan forakslen desuden hæves med 30 mm, hvilket gør det lettere at køre ind i eksempelvis underjordiske parkeringsanlæg. Og takket være lagrede GPS-data justeres højden automatisk, når du når frem til en kendt destination.

Den nye Mercedes-AMG GT Coupé kan opleves hos Mercedes-Benz CPH i Hørsholm.

Se mere på www.mercedesbenzcph.dk

Del artiklen
Facebook
X
LinkedIn