IWC har åbnet butik i København

Sponsoreret indhold

IWC Schaffhausen åbnede for nylig deres første butik i Norden. Her finder du nu et stort udvalg af mærkets faste kollektioner – ikke mindst Portugieser, der netop er blevet relanceret med en stribe elegante og avancerede modeller.

I midten af maj åbnede den første IWC-butik i Norden. Den ligger som nabo til Klarlund på Strøget og er da også en del af netop Klarlund. Butikken er dog helt og holdent helliget IWC og er blevet indrettet efter det schweiziske mærkes retningslinjer, så man får den autentiske og eksklusive oplevelse, forklarer Nicolai Andersen, der som Boutique Manager står for den daglige drift. Han har tidligere arbejdet i Klarlund med fokus på Panerai, men han glæder sig til fremover at formidle IWC’s ure til danskerne.

 “Jeg fik muligheden for at besøge IWC’s hovedsæde i Schaffhausen ved Rhinen. Her ligger dels den originale bygning fra 1870erne, dels det nyere museum og en high-tech-fabrik, hvor de laver de mest komplicerede ure. Det var fantastisk at opleve graden af håndværk og dedikation i hele huset.”

Han er især begejstret for udsigten til at demonstrere de helt nye modeller i Portugieser-kollektionen, der blev lanceret på verdens største urmesse, Watches & Wonders i Geneve i april: “De nye Portugieser-modeller har fået et spark opad, men de har stadig den oprindelige Portugieser-DNA.”

Som officiel IWC Boutique bliver det også muligt for Nicolai Andersen og hans team at få adgang til de specialmodeller, der kun er tilgængelige i disse butikker.

“Og så er vi i gang med at planlægge events og har en række andre ting i støbeskeen både før og efter sommeren, så det er en god ide at holde øje med butikken.”

Historien om IWC Portugieser

Hvis du besøger butikken, er der god grund til at kigge nærmere på de nye Portugieser-modeller. Kollektionen i sig selv har en fascinerende historie, der går tilbage til 1930erne, hvor to portugisiske mænd henvendte sig til IWC Schaffhausen og bad om at få fremstillet et stort armbåndsur med samme præcision, som et af mærkets legendariske lommeure. Dengang var tiden ellers til små, fine art deco-ure på 30-35 mm, men IWC tog udfordringen op. Urmagerne i Schaffhausen tog deres kaliber 74, der normalt lå i lommeurene, og satte det ind i en 41,5 mm stor stålkasse. Skiven blev designet med inspiration fra de deck-ure, IWC producerede til skibene i The British Royal Navy. Udtrykket blev derfor maritimt, minimalistisk og letaflæseligt. Uret, der fik navnet ref. 325, blev dog ingen succes – ifølge IWC’s egne arkiver havde man frem til slutningen af 1970erne kun solgt 690 stk. Det blev der dog ændret på, da man i 1993 besluttede at relancere model 325 i en moderne udgave og give den navnet Portugieser – dels som en hilsen til de to portugisere, dels som en henvisning til de mange portugisiske søfarere og opdagelsesrejsende gennem tiden. Og lige siden har Portugieser været en fast og elsket kollektion hos IWC.

Ure bygget til evigheden fra IWC

I år har IWC relanceret Portugieser med en serie nye modeller, bl.a. en håndfuld med en avanceret evighedskalender. IWC har været specialister i denne særlige komplikation siden deres første inhouse-værk med evighedskalender, som blev designet i 1985 af deres legendariske urmager, Kurt Klaus. Det særlige ved denne nyhed er, at det nu er præcist endnu længere ind i fremtiden, for ud over at genkende de forskellige længder af månederne og tilføje en skuddag hvert fjerde år, tager det mekaniske urværk også højde for den gregorianske kalenders komplekse skudårsregler. Et nyudviklet 400-års tandhjul sikrer, at kalenderen automatisk springer tre skudår over i løbet af fire århundreder – en begivenhed, der vil forekomme for første gang i år 2100. En anden vigtig funktion ved dette ur er den yderst præcise månefase, der kun afviger fra månens bane med én dag efter 45 millioner år.

IWC – International Watch Company

Navnet IWC er i øvrigt en forkortelse for International Watch Company, og når det lyder mere amerikansk end schweizisk, så er det fordi mærket blev grundlagt i 1868 af den amerikanske urmager og iværksætter Florentine Ariosto Jones. Han var rejst fra Boston til Schweiz for at udleve sin drøm om at forene schweizisk urmageri (der var kendt for sin kvalitet, men samtidig lave lønninger og gammeldags produktionsforhold), med moderne, amerikanske produktionsmetoder. Visionen var at fremstille de bedste lommeure på markedet. Han etablerede sin fabrik i den lille by Schaffhausen i den tysktalende del af Schweiz, hvor IWC stadig ligger. I dag lever virksomheden i bedste velgående og er en del af luksuskoncernen Richemont.

Se mere på www.iwc.com

Del denne artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest