Hårdføre dykkerure af det pureste guld er blevet lidt af en tendens. Se fx det nye Rolex Deepsea i 18 karat guld – et godt eksempel på en luksusdykker med masser af power og attitude.
Sponsoreret indhold
Der er noget unaturligt og på mange måder lidt mærkeligt ved at lave et hårdført toolwatch i rent guld. For bliver det ikke enormt nemt ridset? Og i betragtning af værdien (over 400.000 kroner), tør man så overhovedet dykke med det – eller blot tage det med til stranden?
Mange spørgsmål melder sig, når man ser det nye Rolex Deepsea – der med en vandtæthed ned til 3.900 meter er en robust sag med specifikationer, der matcher selv de hårdeste erhvervsdykkeres krav – for i stedet for den normale stålkasse har Rolex valgt at fremstille årets nyhed i 18 karat guld.
Banebrydende produktionsproces
Selv med en titaniumbagkasse betyder det, at det 44 mm store ur kommer op på en kampvægt på 320 gram. Det vil nu nok ikke afskrække passionerede Rolex-samlere. Det opsigtsvækkende ur skal nok skaffe opmærksomhed på kontoret eller ved middagsselskabet, som reelt er mere sandsynlige habitater for uret, end de dybe oceaner.
Rolex har justeret lidt på designdetaljerne i forhold til tidligere Deepsea-modeller. En væsentlig teknisk innovation i denne nye udgave er kompressionsringen inde i det patentertede Ringlock-system, som nu er fremstillet af keramik. Denne Cerachrom-ring er et resultat af en banebrydende produktionsproces og er designet til at forbedre urkassens modstandsdygtighed over for tryk og deformation, hvilket bidrager til urets vandtæthed. Ringen er blå og prydet med en cirkulær satinfinish samt indgraverede og forgyldte indekser. Med ombord er det velkendte urværk kaliber 3235, der yder 70 timers gangreserve og er reguleret til en variation på blot −2/+2 sekunder/dagen.