Tudor cykler videre med ny kronograf

Tudor udvider sin tilknytning til cykelsporten med denne nye letvægter af et kronografur, der er specialudviklet til rytterne på Tudor Pro Cycling Team. Det ambitiøse cykelhold fik sin debut i en Grand Tour ved Giro d’Italia i maj.

Sponsoreret indhold

Professionel cykelsport er ikke for sarte sjæle. Enhver der har set ryttere styrte på en farlig nedkørsel eller i en vanvittig sprint op mod mållinjen, må forbavses over, at de oftest kan køre videre dagen efter – eller i værste fald efter nogle ugers/måneders genoptræning med brækkede knogler.
Det sidste har vi senest oplevet med danske Jonas Vingegaard, der styrtede i Spanien i april og brækkede både kraveben og flere ribben, men alligevel ventes til start i Tour de France.

Tudor Pelagos FXD Chrono 43 mm ‘Cycling Edition’
(ref. M25827KN-0001). Pris 41.500 kr.

Hårdfør kronograf til Tudor-debut
Det giver derfor god mening, at et ur designet til en professionel cykelrytter også skal være et hårdført et af slagsen, og det er det nye Tudor Pelagos FXD Chrono da også. Det er skabt med rytterne på urmærkets cykelhold (Tudor Pro Cycling) in mente og blev præsenteret op til starten af dette års Giro d’Italia – det relativt unge cykelholds første deltagelse i en af de store Grand Tours.

Tudor har fra og med sidste år været udpeget som officiel tidtager af Giro d’Italia, så det er meget passende, at Tudor Pro Cycling nu også deltager i selve løbet.

Holdet blev lanceret i 2022, og en af hovedmændene bag er den dobbelte olympiske mester, Fabian Cancellara.

Selve holdet tæller 41 ryttere fra 11 forskellige nationaliteter, herunder de to danske rytter Sebastian Kolze Changizi og Alexander Kamp.

Cykelvenlige detaljer
Det nye ur er skabt i en blanding af kulfiber, stål og titanium, så det er både let og stærkt. I randen af den matsorte skive ses en ring med samme røde farve, som skjoldet og detaljerne på cykelholdets ellers sorte trøjer.

Da der jo er tale om en cykelkronograf har man ændret den klassiske tachymeterskala, så den er mere cykelvenlig og afspejler de realistiske hastigheder i sportsgrenen. Remmen er en jacqaurd-vævet tekstilrem i ét stykke, lidt af en specialitet fra Tudor, og må formodes at være et godt valg til en lang dag i sadlen. Inde under urets rå og elegante overflade ligger Tudors eget kaliber MT5813, der er COSC-certificeret og yder 70 timers gangreserve.

Del denne artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest