Nu er der flere lejligheder at vælge imellem: Se udviklingen her

view of a modern brick apartments with balconies

Boligsidens nye udbudstal viser, at der var flere ejerlejligheder til salg på landsplan i starten af september, end der var i måneden forinden. Her kan du se udviklingen i antallet af lejligheder til salg i landets største byer.

Af Henriette Hejlskov, Boligsiden

Der var i alt 8.088 ejerlejligheder til salg i Danmark ved indgangen til årets sidste efterårsmåned.
Det viser Boligsidens nye udbudstal.

Således steg antallet af lejligheder til salg med 1,3 procent fra primo august til primo september, hvilket svarer til 105 flere lejligheder at vælge imellem.

Samtidig er det første gang siden slutningen af sidste år, at der er over 8.000 lejligheder til salg på landsplan.

”Boligmarkedet begynder så småt at røre mere på sig igen på den anden side af sommerferien, og blandt andet derfor ser vi, at flere sætter boligen til salg nu, hvilket er meget typisk denne tid på året,” siger Birgit Daetz, som er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Birgit Daetz fremhæver, at boligudbuddet generelt set er steget mærkbart oven på det handelsboom, der gjorde sig gældende under coronaårene, hvor antallet af boliger til salg dalede kraftigt.

”Udbuddet af ejerlejligheder begynder også så småt at nærme sig et niveau, som minder om normalen før coronaårene. Køberne kan eksempelvis glæde sig over, at der er over 1.100 flere lejligheder til salg nu, end der var på samme tidspunkt sidste år,” siger Birgit Daetz. atter blomstrer.”

Fald i sommerhusudbuddet
Mens både hus- og lejlighedsudbuddet er steget den seneste måned, er det modsatte sket for sommerhusene. Således var der i alt 6.889 sommerhuse til salg primo september, som er én procent færre end i måneden forinden.

”Højsæsonen for sommerhuse begynder så småt at lakke mod enden nu her, og derfor plejer vi også at se en mindre nedgang i antallet af sommerhuse til salg denne tid på året. Det betyder dog ikke, at sommerhusmarkedet går i stå, men det betyder, at aktiviteten typisk daler løbende frem mod foråret, hvor sommerhusmarkedet som regel atter blomstrer.”

Største stigning i København
Ser vi på den seneste måneds udvikling i lejlighedsudbuddet i landets fire største byer samt Frederiksberg Kommune, er den største stigning at finde i Københavns Kommune.

I Københavns Kommune var der 1.872 lejligheder at vælge imellem ved indgangen til september, som er 2,9 procent flere, end der var til salg i starten af august.

Lejlighedsudbuddet steg også i Frederiksberg Kommune og Aalborg Kommune den seneste måned, mens det faldt i Aarhus og Odense kommuner.

KommuneAntal boliger til salg primo sep. 2024Månedlig ændringÅrlig ændring
Frederiksberg2190,9%2,3%
Aalborg6302,6%16,9%
Aarhus947-3,2%10,0%
Odense321-1,2%11,5%
København18722,9%13,9%
Hele landet8.0881,3%16,6%
Tabellen viser antallet af ejerlejligheder til salg i primo september 2024 i de udvalgte kommuner samt hele landet. Dertil fremgår ændringen i procent, når dette sammenholdes med hhv. primo august 2024 (månedlig ændring) og primo september 2024 (årlig ændring). Kilde: Boligsiden

Del denne artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest