Fra lille, blå skurvogn til stort smykkeværksted med havudsigt

Sponsoreret indhold

Da guldsmed Christina Bendix startede Bendix Copenhagen i 2017, var det i en blå skurvogn med fiskekutterne på Hundested Havn som naboer. Siden er det gået hurtigt fremad, og i sommeren 2021 slog hun dørene op for nyindrettede lokaler yderst på kajen og med udsigt over vandet.

Det var faktisk lidt af et tilfælde, der fik Christina Bendix til at åbne guldsmede­butik på Hundested Havn. I starten af 2017 havde hun sagt sit job op hos en perleleverandør og ville til at starte i eget regi under navnet Bendix Copenhagen. Tanken var egentlig at finde guldsmede- og smykkebutikker, der kunne forhandle smykkerne, men så en dag besøgte hun glaspusterne Andrew Brown og Nanna Backhaus Brown, der har deres glasværksted yderst på kajen på Hundested Havn. Der blev talt om håndværk, iværksætteri og om havnens ambitioner om at ­tiltrække kreative og start-up-virksomheder, og Andrew foreslog, at ­Christina skulle åbne en guldsmedebutik på havnen, fordi det ville passe perfekt ind i området. Og der gik ikke længe, før hun var vild med ideen: “Jeg kunne pludselig godt se det for mig. Det rå liv på havnen skaber en skøn kontrast til mine smykker, og der er et levende miljø, man ikke finder mange andre steder. Så vi skiftede kurs og valgte at åbne egen butik og værksted”, siger Christina Bendix, hvis familie er en aktiv del af Bendix Copenhagen.

Startede i en blå skurvogn
Hundested Havn havde på det tidspunkt planer om byggeriet af Propellen, et nyt hus for kreative og iværksættere, og Christina og familien lagde billet ind på et lokale og glædede sig til at åbne i sommeren 2017. Men byggeriet blev forsinket, og så var gode råd dyre. “Vi måtte tænke kreativt og fandt en blå skurvogn, som vi på rekordtid indrettede til en meget hyggelig smykkebutik. Her endte vi med at arbejde i 10 måneder. Det var sjovt, men ikke helt nemt. Mange kunder blev vildt overraskede over at komme ind i en skurvogn og finde eksklusive smykker, men der var også dem, der bare kom ind, fordi de troede, det var toilettet”, siger hun med et smil.

Den klassiske solitaire ring i nye klæder. Ringen udføres i 18kt. gult guld, rosaguld, hvidguld og platin. Her i platin med en 1,0CT centersten. Pris fra kr. 135.000,-

Rå og kantede smykker
Den 10. maj 2018 var Propellen dog færdig, og den nye Bendix Copenhagen butik åbnede med højt til loftet og et stilrent og lidt råt udtryk. Naboerne var bl.a. en illustrator, gallerier og den årlige sandskulpturfestival, og få meter længere væk hed genboerne industrifiskere, skibsbyggere og lystsejlere. Det er netop denne dynamik, der giver Hundested Havn sit helt særlige præg, og faktisk matcher Christina Bendix’ smykker meget fint de rå og industrielle omgivelser – udtrykket er nemlig meget grafisk og stringent, og smykkerne er kendetegnet ved rene linjer og skarpe kanter, ikke ulig moderne og industriel arkitektur.

“Jeg synes selv, min stil har en nordisk renhed. Når man går på guldsmede­skolen, lærer man at ‘knække’ kanterne på smykkerne for at opnå større komfort, men jeg kan godt lide, at alting står skarpt – og vores kunder bemærker det med det samme og synes godt om det”.

Der dukkede hurtigt kunder op, der kunne se skønheden i smykkerne, og inden længe havde Christina selv for travlt til både at designe og fremstille alle smykkerne, så hun indledte et samarbejde med et par af landets dygtigste guldsmede, der siden har hjulpet med især at fremstille unikasmykker. Bendix Copenhagen har fra starten af også fremstillet deres faste smykke­kollektioner i Schweiz, ­forklarer Christina Bendix:

“Jeg er voldsomt perfek­tionistisk anlagt, og da ­schweizerne er ekstremt dygtige til guldsmedehåndværket og fatning af ædelsten, kan mine krav til kvaliteten imødekommes her. Vi har desuden fra starten satset på et internationalt publikum, og kombinationen af dansk design og anerkendt, schweizisk håndværk vækker opsigt – både hos det danske og det internationale publikum”.

C_ ringen er Bendix Copenhagens signatur. Navnet udtales ‘sea’ og er en reference til havets smukke perler, som designet er bygget op omkring. Serien tæller 6 separate ringe, som kan kombineres eller anvendes enkeltvis. Her vist samlet. Pris fra 95.500 kr.

Bæredygtige tanker bag
En del af konceptet bag Bendix­ ­Copenhagens smykker er, at de er fremstillet i højeste kvalitet af de ­bedste materialer – og med en bæredygtig vinkel. Det vil­­ ­sige certificeret bæredygtigt guld, certi­ficerede bæredygtige diamanter i top­kvalitet og ikke mindst ubehandlede kulturperler dyrkede under bæredygtige forhold og i naturlige farver.

Smykkeværksted og galleri med havudsigt
I sommeren 2021 flyttede Bendix Copenhagen helt ud til Vandkanten, og blev nabo til det anerkendte glaspusteri Backhaus Brown. Her fik hun og Bendix-familien mere plads og ikke mindst havudsigt. “Det gav os en større synlighed over for vores kunder, helt unikke rammer at præsenterer vores smykker i, og samtidig blev ringen sluttet, fordi det var Andrew og Nanna fra Backhaus Brown, der fik os til Hundested”.

I bygningen til venstre i billedet har Bendix Copenhagen butik og værksted, med udsigt
til Isefjorden og lystbådehavnen, og er nabo til glaspusteriet Backhaus-Brown

Se mere om Hundested Havn på www.hundestedhavn.dk, og om Bendix Copenhagen på www.bendixcopenhagen.com,
Instagram: @bendixcopenhagen

Del denne artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest