Raymond Weil vinder Challenge-prisen

Bedste ur under 15.000 kr. blev denne minimalistiske og stilrene sag fra Raymond Weil.

Sponsoreret indhold

Navnet Raymond Weil klinger måske ikke helt så velkendt som andre schweiziske urmærker her i Danmark, men med snart 50 år bag sig, er der tale om en seriøs spiller i markedet for det, man kalder affordable luxury. Det understreges af, at Raymond Weil ved GPHG løb med Challenge-prisen, der er konkurrencen for ure under 15.000 kr. (eller rettere: 2.000 schweizerfranc).

En god årgang
Vindermodellen hedder Millésime, der betyder noget i retning af årgang, hvis man er i vinverdenen. I dette tilfælde er det nok nærmere en henvisning til, at uret har hentet inspiration til det retroinspirerede design fra 1950erne.

Millésime kommer i to varianter, men det er denne grå stålmodel på 39,5 mm med sektorskive og sekundviser i det lille register, der vandt. Gennem bagkassen af safirglas er der kig til værket RW4251, der yder 38 timers gangreserve.

Den slanke kasse måler 39,5 mm og suppleres af en grå læderrem.
Challenge Watch Prize: Raymond Weil, Millésime Automatic Small Seconds
(ref. 2930-STC-65001).

Stolt familiefirma
Da Raymond Weil i 1976 grundlagde mærket i sit eget navn, valgte han at satse på at fremstille schweiziske ure af høj kvalitet til fornuftige priser. Det var ellers ikke det mest oplagte tidspunkt, fordi billige quartz-ure fra Japan siden starten af 1970erne havde slået bunden ud af den stolte, schweiziske urindustri – der var i reel fare for at bukke helt under. Men Raymond Weils satsning bar frugt, og siden er det uafhængige familiefirma vokset støt.

I dag er det tredje generation, der leder firmaet i skikkelse af Elie Bernheim, der modtog prisen for Millésime med følgende ord: “Som den tredje generation i spidsen for virksomheden, som min bedstefar etablerede for næsten 50 år siden i Genève, er det et sandt privilege at vinde denne pris i vores hjemby.”

Del denne artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest