Emaljeskiver kræver en sikker hånd

Det kræver sin mand at fremstille emaljeskiver af en ensartet, høj kvalitet. Seiko får skiverne til deres
Presage-kollektion lavet af Mitsuru Yokosawa, der påfører hvert lag i en tykkelse af blot 0,01 mm.

Sponsoreret indhold

Emaljering er en proces, hvor man påfører en glasur med minimale urenheder på et jernbaseret materiale og derefter brænder det ved høj temperatur. Processen begynder med omhyggelig forberedelse af metalunderlaget, typisk kobber eller stål, for at sikre optimal binding. Herefter påføres emaljepulver blandet med farvepigmenter, som regel ved pensling. Dernæst brændes emaljen i en ovn ved temperaturer mellem 750-850°C, hvor glasset smelter og binder sig til metaloverfladen. Efter afkøling poleres emaljen for at opnå en glat og skinnende finish.

Seikos egen emaljespecialist
I Seikos Presage Craftmanship Series er en del modeller skabt med emaljeskiver, og i de tilfælde er det Mitsuru Yokosawa og hans medarbejdere, der udfører det raffinerede håndarbejde. Yokosawa er ekspert i at udnytte den traditionelle teknik til fremstilling af emaljeurskiver, og han er i stand til at justere emaljens tykkelse ved hjælp af en sikker hånd og et kendskab til brændingstemperaturer og fugtighedsniveauer. Han anvender en metode, hvor emaljen påføres i lag med en tykkelse på blot 0,01 mm, hvilket sikrer en ensartet høj kvalitet. Skiverne bliver ikke blot æstetisk smukke, men også ekstremt holdbare.

Fra Laurel til Presage
Seiko har en lang tradition for emaljeskiver, og faktisk var deres første armbåndsur nogensinde udstyret med emaljeskive. Det var modellen Laurel, der blev lanceret i 1913, og hvis man ser en af de over hundrede år gamle modeller, er det tydeligt, at fordelen ved emalje frem for mange andre materialer er, at det fremstår uforandret i glans og glød, selv efter mange år.

Denne nye Presage-model er en limited edition, der er fremstillet i 1.500 eksemplarer. Uret måler 40,2 mm og er skabt i stål, der har fået et lag af Seikos Super-Hard Coating, der beskytter mod ridser. På toppen er der ridsefrit safirglas. Indvendigt ligger det automatiske kaliber 6R27 med 45 timers gangreserve.

Mitsuru Yokosawa er specialist i at påføre emalje og har en unik evne til at vurdere mængden af glasur, der skal tilføres den enkelte skive.

Del denne artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest