5 dykkerure til 5 budgetter

Sponsoreret indhold

1

Max 2.000 kr. – Festina

Er du ny i urverdenen og ønsker dig et funktionelt dykkerur til en overkommelig investering, giver Festinas nye serie af dykkerure dig alt det, du har brug for: Stålkasse, safirglas, gummirem og vandtæthed til 20 atm. Med sine 45,7 mm i diameter er det et af de lidt større ure, men til gengæld har Festina gjort det slankt ved at udstyre det med et præcist kvartsværk. Og så kommer det i en række friske farver, her turkis.

Festina DIVER (ref. F20664/4). Pris 1.498 kr.

2

Max 5.000 kr. – Seiko

Seiko laver efterhånden dykkerure i flere forskellige prislag, men hvis budgettet siger 5.000 kr., er der et par nye PADI-modeller i Prospex-kollektionen, der passer perfekt, bl.a. denne her robuste sag på 43,8 mm i stål og med en letaflæselig skive, hvor visere og indekser svømmer i superluminova. Samarbejdet mellem dykkerorganisationen PADI og Seiko udmønter sig ud over urene i kollektionen også i en Save the Ocean-kampagne, der støtter en række aktiviteter til bevaring og beskyttelse af verdenshavene. Under den skinnende blå skive ligger det automatiske værk kaliber 4R35, der giver 41 timers gangreserve, men præcisionsmæssigt ligger i den lidt lavere ende af Seikos værker med en tolerance på +45/-35 sekunder om dagen.

Seiko Prospex PADI Special Edition (ref. RPJ93K1). Pris 4.995 kr.

3

Max 10.000 kr. – Certina

Er du ude efter et decideret damedykkerur til under 10.000 kr. har Certina netop søsat en ny og lidt mindre version af deres populære DS Action Diver, der nu fås i 34,5 mm. Og lad dig ikke narre af det feminine udtryk med perlemor og diamantindekser, der er stadig tale om et vaskeægte dykkerur, der er vandtæt ned til 300 meter og opfylder alle krav i henhold til ISO-standard 6425 for dykkerure. Værket er det velkendte og automatiske Powermatic-værk, der er resistent mod magnetfelter og yder en gangreserve på op til 80 timer. DS står i øvrigt for Double Security, der er et koncept, Certina lancerede helt tilbage i 1959. Hemmeligheden er en særlig robust konstruktion af den vandtætte kasse med en stødabsorberende indvendig ring, der sørger for, at værket ligger sikkert – og ikke bliver slået ud af kurs.

Certina DS Action Diver 34,5 mm (ref. C032.007.22.126.00). Pris 8.000 kr.

4

Max 25.000 kr. – Doxa

Har du sparet godt op og er på udkig efter et unikt dykkerur, som naboen ikke også har, er Doxa et mærke at holde øje med. Mærkets historie går tilbage til 1889, men først fra dette efterår er urene at finde i danske butikker. Doxa er indbegrebet af hårdføre dykkerure og kunne i 1960erne bryste sig af, at selveste Jacques Cousteau (eventyrer, instruktør, forfatter og opfinder af det moderne dykkerudstyr), var en ivrig fan. I 1967 udviklede de i samarbejde med organisationen US Divers det professionelle dykkerur SUB 300, der bl.a. udmærkede sig ved en rustik urkasse, envejs-drejekrans og en knald-orange skive, der er nemmere at aflæse, når man er nede på dybder omkring 30 meter. De farverige skiver er stadig en del af Doxas DNA, men denne nyhed fra i år er mere afdæmpet i farverne. Modellen er en hyldest til forfatter og eventyrer Clive Cussler (1931-2020), der skrev et hav af spændingsromaner og selv var en ivrig dykker. Han grundlagde organisationen National Underwater and Marine Agency, der er en non profit-organisation, der arbejder for at redde det maritime liv og bevare skibsvrag verden over. Det nye ur er inspireret af gamle søkort og kompasser – som taget ud af en af hans romaner.

Doxa SUB 300T Clive Cussler 42,5 mm (ref. 840.80.031.15). Pris 22.900 kr.

5

Max 40.000 kr. – Tudor

Måske har du arvet penge eller fylder rundt og vil forkæle dig selv med noget særligt, og så har Tudor måske uret til dig. Deres Pelagos-kollektion er noget af det ypperste, du kan få, og denne sommer har man lanceret et par nye udgaver, der markerer samarbejdet med Alinghi Red Bull Racing. Det schweiziske Alinghi-team søsatte deres første båd i Genevesøen i 1991 og havde en drøm om at vinde verdens mest prestigefulde sejlads, America’s Cup, hvilket lykkedes i både 2003 og 2007 – som det første europæiske team. I dag er teamet blevet en del af Red Bull-koncernen, og fra sidste år startede samarbejdet med Tudor.

De to nye Pelagos-modeller er henholdsvis et traditionelt time only-dykkerur og så dette dykkerur med kronograf. Urene er skabt i en blanding af kulfiber, stål og titanium (ligesom Alinghi-båden), og de kommer med en jacqaurd-vævet tekstilrem i ét stykke. Til at udstikke kursen for uret får du Tudors eget kaliber MT5813, der er COSC-certificeret og yder 70 timers gangreserve.

Tudor Pelagos FXD Chrono Alinghi Red Bull Racing Edition 43 mm (ref. M25807KN-0001). Pris 39.050 kr.

Del artiklen
Facebook
X
LinkedIn