Kaffesmykker fra Cartier

Kaffebønnen har gennem historien givet Cartier inspiration til en serie elegante smykker, der i 1950erne og 1960erne blev populære via bl.a. Grace Kelly. Nu kommer en ny udgave af Grain de Café-kollektionen, der præsenteres af skuespillerinden Elle Fanning.

Kaffe og smykker – hvad har det med hinanden at gøre? En hel del, hvis man spørger Cartier, der i næsten et århundrede har ladet sig inspirere af kaffetræets blomster, blade og frugter. Kernen af frugterne er kaffebønnerne, og de stod model for det første smykke i Grain de Café-kollektionen i 1938. Smykkerne blev udødeliggjort, da Grace Kelly modtog et sæt i forbindelse med hendes bryllup med fyrst Rainier af Monaco i 1954. Den amerikanske skuespillerinde og fyrstinde var indbegrebet af stilfuldhed i 1950erne og 1960erne, og hun var stærkt medvirkende til at skabe forbindelsen mellem Hollywoods stjerneverden og livet ved den franske riviera.

Ny kollektion, nyt ansigt

I år har Cartier valgt at sende en ny serie smykker i Grain de Café-kollektionen på gaden, og til det formål har man valgt en ambassadør, der også kommer fra Hollywood og udstråler lidt af den samme tidløse elegance, som Grace Kelly gjorde: Elle Fanning. Trods sine blot 25 år har Elle Fanning allerede opnået stor succes i en række film og tv-serier, senest bl.a. som hovedrolleindehaver i serien om Katarina den store af Rusland.

De nye smykker er fremstillet, så de enkelte kaffebønner kan bevæge sig, hvilket giver et meget levende udtryk, især i solskin, hvor også diamanterne kommer til deres ret.

Del artiklen
Facebook
X
LinkedIn