Sidste omgang med den klassiske julelakrids

Julelakridsen er et af Bagsværd Lakrids’ mest smagfulde produkter, men det er samtidig en variant, der deler vandene. Derfor udfases den efter jul og bliver erstattet af en ny variant til næste år. Så er du vild med den klassiske udgave, er det nu, du skal hamstre.

Julen smager af appelsinskal, nelliker, kanel og kardemomme – ikke kun når vi taler brunkager, men også når det handler om den klassiske julelakrids fra Bagsværd Lakrids. I hvert fald indtil videre. For selvom man hos Bagsværd Lakrids møder mange kunder, der er begejstrede for den krydrede julelakrids, så er der næsten lige så mange, som ikke bryder sig om den, forklarer direktør og medgrundlægger Morten Kornbech Larsen: “Der er mange, der rigtig godt kan lide den særlige smag, der minder lidt om brunkager, men der er til gengæld også mange, der synes, den er decideret forfærdelig. Derfor udfaser vi den efter denne jul og udvikler en ny variant til næste år, som forhåbentligt rammer lidt bredere. Vi er i øjeblikket i gang med at teste med at tilsætte marcipan, men vi er ikke færdige med processen endnu.”

Lakridsen varer længe

Den klassiske julelakrids har længe været en del af sortimentet, og er du én af dem, der elsker smagen af krydret lakrids, skal du sørge for at købe godt ind, før varianten udfases. Fordelen ved de håndlavede lakridsplader er, at de kan holde sig meget længe – ifølge Morten Kornbech Larsen kan de sagtens holde sig til næste års jul.

“Vi laver selv alle vores lakridser i vores værksted. Julelakridsen er både dyr og tidskrævende at lave, bl.a. fordi vi river appelsinskallen i hånden og koger lakridsmassen på gammeldags manér i store gryder,” siger Morten Kornbech Larsen.

Direktør og medgrundlægger Morten Kornbech Larsen i lakridskogeriet.

Tag til lakridsfest

Hvis du er nysgerrig på, hvordan man rent faktisk koger lakrids, kan det anbefales at tage til en af de kommende lakridsfester. Konceptet er enkelt: En gruppe på ca. 30 personer mødes en hverdagsaften og får en rundvisning og historien om lakridskogeriet – samt mulighed for at se kogningen i praksis og smage den varme lakridsmasse direkte fra gryden. Efterfølgende er der flere smagsprøver og mulighed for at købe lakrids til tilbudspriser – før det hele sluttes af med en middag på stedet. Prisen ligger på 399 kr. pr. person, og billetter kan købes via Downtown.

Konceptet med lakridsfester har længe været et hit i bl.a. personaleforeninger og vennegrupper, men nu åbner man også op for, at private kan købe billetter enkeltvis eller i små grupper, forklarer Agnete Terkelsen fra Bagsværd Lakrids: “Vi glæder os til at byde flere folk velkommen her på lakridsfabrikken. Festerne er en af de måder, vi kommer i kontakt med kunderne på og får en masse feedback på produkterne. Her på det seneste har vi fx haft rigtig mange, der har skullet købe ekstra julelakrids, fordi vi har annonceret, at den udfases.”

Julekalender med 25 låger

Julelakridsen er også i år en del af den populære Julekalender, hvor du for 399 kr. får 600 gram blandede lakridsprodukter fordelt over 25 låger. Udover de 24 dage i december frem til jul er der nemlig en ekstra låge til nytårsaftensdag – en dag der er lidt overset, mener Morten Kornbech Larsen: “Personligt synes jeg, der mangler lidt festligholdelse af den 1. januar, så det prøver vi nu at råde bod på. Julekalenderen indeholder en række forskellige varianter, bl.a. en masse nyheder, og der er både klassiske lakridsprodukter og vore symfoniprodukter, der er lakrids overtrukket med chokolade. Vi har proppet rigeligt i kalenderen, så den er god til at dele.”

Langvarig lakrids-succes

Bagsværd Lakrids startede som et køkkenprojekt for de to idemænd Søren Beier og Morten Kornbech Larsen i december 2014. Siden da har de oparbejdet et stort lakridsværksted, hvor smagen og det traditionelle håndværk er i centrum. Udover at have modtaget flere priser for deres lakrids, har de også ramt lige ned i danskernes smagsløg. Produkterne forhandles nu hos mere end 600 forhandlere landet over.

Se mere på www.bagsvaerdlakrids.dk

Del artiklen
Facebook
X
LinkedIn