Green Square satser på online-salg

Sponsoreret indhold

Green Square er en institution i den danske indretningsverden. Efter knap 50 år med store showrooms starter nu et nyt kapitel, idet indehaver Mads Holst har lukket den fysiske butik i Nordhavn og i stedet satser på salg via hjemmesiden. Det er dog stadig muligt at bestille tid til fremvisning af møbler – og dørene åbnes for alle hver den første lørdag i måneden.

Green Square er lidt af et unikum i den danske indretningsverden. Gennem knap 50 år har det været stedet, hvor du kunne finde alt fra kinesiske antikviteter, franske bronzer og art deco-reoler, til Cobra-kunst, keramik-klassikere og moderne danske møbler. Mixet af gammelt og nyt i et kurateret udvalg har altid gjort det til en inspirerende oplevelse at besøge de store showrooms, senest i Nordhavn, men nu er tiden blevet moden til at satse på onlinehandel, erkender indehaver Mads Holst, der derfor har lukket det fysiske showroom.

“Sidste år lå 90% af vores omsætning online, og vi sælger meget til udlandet, så det giver mere mening. Vi holder dog fast i, at man kan komme og besøge os hver den første lørdag i måneden – eller efter aftale,” siger Mads Holst.

God stil går aldrig af mode

Det nye lager ligger på Kirstinehøj i Kastrup, og det er det samme, kompetente team, som man kunne møde i Nordhavn, ligesom varelageret byder på den velkendte bredde, der altid har kendetegnet Green Square. Hvad med fx et spansk koloni-bord, en Gustaviansk kommode eller en Poul Kjærholm-stol?

”Vi tilbyder et meget blandet udvalg, som man kan lade sig inspirere af. Mange af vores kunder er glade for at skæve til os for at få nye ideer til, hvordan indretningen kan få et friskt pust.”

I dag er det nemlig ofte en kombination af funktion og kvalitet, der skaber rammerne om et hjem. Møbler, der er flere århundreder gamle, kombineres med nye, moderne møbler for at give hjemmet et personligt præg. Det er nemlig netop den personlig kombination, der gør forskellen, mener den garvede møbelforhandler og antikvitetsekspert – for intet er mere kedeligt end en indretning uden et statement.

”Moderne indretning er et møde mellem stilarter, og opgøret med brug-og-smid-væk-kulturen er jo på sin vis essensen af klassikere og antikviteter. Vi ser flere og flere, som gerne vil have noget specielt, der er i så høj kvalitet og så smukt, at det stadig står knivskarpt hundrede år senere”, siger Mads Holst.

Fra afsyrede møbler til antikviteter til udlandet

Har man mødt Mads Holst, kunne man godt tro, at han var født som designinteresseret møbelhandler, men det var faktisk lidt af en tilfældighed, der førte ham ind i møbelbranchen. Sammen med sin nu afdøde kompagnon Lars Holbak overtog han i slutningen af 1970erne en lille butik med et lager af møbler. Butikken skulle egentlig tjene som et hobbyprojekt, indtil Mads Holst fik job, idet han lige havde færdiggjort sin skovbrugsuddannelse, men hurtigt blev drømmen om skovene erstattet af passionen for møbler.

“Det var en lille forretning i Korsgade på Nørrebro, der var fuld af afsyrede møbler. Jeg havde en ide om at skulle til Canada, men sådan gik det ikke. Nu er det næsten 50 år siden, og jeg kan ikke holde op – det er blevet en livsstil, hvor min hobby og levevej er gået op i ét,” fortæller Mads Holst.

Den lille butik i Korsgade voksede sig stor og blev til et kæmpe showroom på Strandlodsvej og senere det smukke, højloftede lokale i Nordhavn, hvor Green Square har holdt til de sidste knap 7 år. Men fremover skal du altså vende dig til at kigge på hjemmesiden eller ringe og lave en aftale for at kunne se møblerne med egne øjne. Det er der dog al mulig grund til, for du finder stadig ikke et udvalg magen til andre steder her i landet.

Se åbningstider og meget mere på www.greensquare.com

Del artiklen
Facebook
X
LinkedIn