Uret til førertrøjen

Cykelsæsonen står for døren, og flere urmærker byder ind med ure inspireret af – eller knyttet til – sporten på landevejene. Her får du tre muligheder:

1. Tissot – officiel tidtager af Tour de France

Tissot sørger for at time alle rytterne i en række af de største cykelløb verden over, ikke mindst Tour de France. Mærket har et tæt samarbejde med Amaury Sport Organisation  (ASO), der står bag bl.a. Tour’en, Vuelta’en og Paris-Roubaix. Tissot startede med at være tidtager i 1980erne og fik igen tjansen fra 2016 og frem til i dag. Hvert år lancerer mærket et eller flere kronografure, der er knyttet til de to førnævnte Grand Tours.

2. Festina – Tour de France på godt og ondt

Hvis du var en af dem, der sad klistret til skærmen dengang Bjarne Riis vandt Tour de France i 1990erne, kan du med garanti også huske navnet Festina, der var hovedsponsor på et af tidens stærkeste hold. Hvem husker fx ikke Richard Virenques mange soloridt i bjergene og de fire bjergtrøjer i træk fra 1994-1997? Men måske gik det hele lige lidt for stærkt, for da Festina-skandalen begyndte at rulle i 1998, blev et omfattende dopingprogram oprullet. Det var givetvis ikke enestående i cykelverdenen, men navnet Festina var fortid som hovedsponsor i cykelverden. Festinas Chrono Bike-kollektion lever dog i bedste velgående og byder stadig på pålidelige og maskuline kronografure, der kan holde til lidt af hvert, når du ruller derudad. Her en af årets nye varianter.

Festina Chrono Bike (ref. 20670). Pris 1.998 kr.

3. Tudor træder ind på cykelscenen

Vi er vant til at se de schweiziske urmærker samarbejde med bl.a. Formel 1 og supersejlbåde, men at et mærke som Tudor skulle springe ud med et komplet cykel pro team, kom alligevel bag på mange, da man i 2022 lancerede Tudor Pro Cycling. Hovedmanden bag er ingen ringere end den dobbelte olympiske mester, Fabian Cancellara, og med ham i spidsen er holdet klar til at ruske op i den professionelle landevejscykling med en modig og nyskabende tilgang til sporten. Holdet tæller 41 ryttere fra 11 forskellige nationaliteter, herunder de to danske rytter Sebastian Kolze Changizi og Alexander Kamp. Tudors tilknytning til cykelsporten er desuden blevet udvidet, idet man fra sidste år er den officielle tidtager af Giro d’Italia.

Del artiklen
Facebook
X
LinkedIn