Sådan vælger du det rigtige trægulv

Går du og overvejer at nyt trægulv i hjemmet, er der en del ting, du skal være opmærksom på. Et trægulv er en stor investering, og der er mange faldgruber, der kan ødelægge dit drømmegulv. Der er dog hjælp at hente hos Trækompagniet, der gerne deler ud af ekspertviden på området.

Gulvet er hjemmets største møbel, og det sætter rammen for hele det samlede udtryk, når man træder inden for døren. Samtidig er det noget af det sværeste at udskifte, og der skal en større investering til, når der skal lægges nyt. Derfor kan det være fristende at forsøge at spare lidt hist og pist i processen. Det kan dog hurtigt vise sig at være en dum ide, forklarer Frosti Thordarson, der har drevet Trækompagniet i over 20 år og en af landets førende eksperter i trægulve: “Vi har specialiseret os i trægulve og har gennem mere end 20 år set mange fejl i de danske boliger – derfor vil vi gerne hjælpe med at uddanne vores kunder, så de kan få deres drømmegulv og undgå de klassiske faldgruber i processen.”

Gå ikke på kompromis

Den mest grundlæggende fejl ved køb af trægulve er ifølge Frosti Thordarson, at man ikke ser gulvet som en langsigtet investering. Gulvet er nemlig ikke blot til glæde for dig i dagligdagen, det er også med til at gøre din bolig mere attraktiv over for evt. købere, hvis du en dag skal sælge.

“Et godt trægulv af høj kvalitet kan holde husets levetid ud, hvorimod et billigt trægulv måske skal repareres eller helt udskiftes efter blot 10-15 år. Det er eksempelvis ikke alle trægulve, der kan tåle at blive slebet ned – selv når producenten hævder det. Derfor er det ikke nogen god ide at spare lidt på gulvet i indkøbsprocessen.”

Det skal lægges ordentligt!

Også i monteringsfasen skal man være opmærksom, for hvis man vælger at købe gulvet ét sted for derefter selv at lægge gulvet – eller få en tømrer til det – kan man risikere at ende i en gråzone, hvor ingen af parterne tager ansvar for det færdige resultat.

“Et godt gulv er ikke bedre, end fundamentet under og håndværket bag. Selv det bedste gulv kan blive ødelagt af at blive lagt forkert. Og hvem går man til, hvis gulvet knirker efter lægningen?” spørger Frosti Thordarson.

Da Trækompagniet er totalleverandører inden for trægulve, har man egne fagfolk til at lægge gulvene, og de anbefaler altid en løsning, hvor gulvet fuldlimes, selvom man i Danmark har tradition for at lægge gulve flydende: “Et flydende gulv ligger løst og kræver, at du monterer dørtrin og skinner. Det slipper man for med et fuldlimet gulv, der samtidig er bedre for akustikken og for evt. gulvvarme.”

Se mere på www.traekompagniet.com

Tjekliste til valg af dit nye trægulv

1 Skal gulvet blot holde i 10 år eller hele husets levetid?

2 Du kan ikke altid se kvaliteten med det blotte øje – så research grundigt og vær kritisk!

3 Hvad skal gulvet kunne klare – hvar du fx små børn og husdyr?

4 Vil du gå på kompromis med designet? Ellers find en leverandør der kan skræddersy det til dig.

5 Tør du selv tage ansvaret for gulvet ved at købe det ét sted og få en tredjepart til at lægge det? Ellers vælg en specialiseret totalleverandør.

Hos Trækompagniet er der ingen standardløsninger,
i stedet kan du vælge mellem forskellige træsorter,
bredder og lægningsmønstre – og få et unikt og
skræddersyet gulv.
Del artiklen
Facebook
X
LinkedIn