Shamballa Jewels finder skønheden i naturlige safirer

I årets nye kollektion har danske Shamballa Jewels fundet en række safirer i de fineste, naturlige farvenuancer, der passer perfekt til sommeren. Find din favorit blandt de mange fine armbånd og halskæder.

Ædelsten har en indbygget, fascinerende tiltrækning på de fleste. Men hvor mange sætter særlig pris på de glimtende facetslebne sten, så har designer og medstifter af Shamballa Jewels, Mads Kornerup, altid holdt meget de rå, naturlige ædelsten – og derfor bruger han dem lige så flittigt som de slebne sten i sine smykker. Og derudover føler han, at stenene gemmer på mere end blot den ydre skønhed: “Hos Shamballa Jewels tror vi på, at værdien af smykker ikke kun ligger i ædelstenene, men i de følelser, de vækker og repræsenterer. Vi opfatter det som en aktiv handling at bære værdier, man ønsker at leve efter.”

Naturlige safirer vidner om jordens kreative kræfter

I den nye kollektion til foråret og sommeren 2024 er der sat ekstra fokus på de naturligt farvede safirer i de fineste nuancer. Hver eneste safir vidner om jordens kreative kræfter, da stenene er dannet over millioner af år under intenst tryk og høje temperaturen dybt nede i jorden.

Safirerne i kollektionen er helt hypnotiserende i deres farver, der spænder fra livlige grønne og havblå, til varm pink og jordnære brune nuancer. Hver farve opstår som et resultat af den unikke sammensætning af mineraler og sporstoffer, så hver safir fortæller sin egen unikke historie gennem dens farve, tekstur og karakter – og det hele vækkes til live, når du holder stenen op mod lyset.

”Under min første rejse til Brasilien var jeg blot 19 år gammel og blev fanget af skønheden ved ædelsten – deres forskellige teksturer og farvenuancer, når lysstråler ramte deres overflade. Det har altid været vigtigt for mig og min bror at bringe disse ædelsten til live og fejre deres tusindårige historie ved at lade dem skinne i et virkelig originalt smykkedesign,’’ forklarer Mads Kornerup.

Vejen til Shamballa

Mads Kornerup grundlagde smykkefirmaet Shamballa Jewels sammen med sin bror, Mikkel Kornerup i 2005, og siden har det udviklet virksomheden til en international succes med forhandlere i mere end 30 lande.

Det hele begyndte dog mere beskedent. Fundamentet dannede sig, da Mads Kornerup som 20 årig rejste ud i verden og blandt andet stiftede bekendtskab med Østens filosofi. Selve navnet Shamballa stammer fra myten om det mystiske rige i Himalaya-bjergene, Shamballa, hvor indbyggerne ifølge legenden skulle være særligt oplyste og barmhjertige. Senere begyndte Mads og Mikkel at designe og knytte armbånd med indlejrede kugler – designet som herresmykker, da de ikke kunne finde noget, de selv ville gå med.

”Jeg har altid været fascineret af diamanter og ædelstene, men der har ikke været tradition for, at de indgik i herresmykker. Men vi fandt frem til et koncept, og i dag har det udviklet sig til, at det er cool og maskulint at gå med diamanter”, siger Mads Kornerup.

Tre af årets nye armbånd.
Pris på forespørgsel.
De naturlige safirer kommer bl.a.
i blå, grønne og pink farver samt diverse jordtoner.

Del artiklen
Facebook
X
LinkedIn