Liebhaveri på Fyns bedste beliggenheder

Fyn er kendt for sine maleriske landskaber, historiske byer og eksklusive ejendomme, som tiltrækker både danske og internationale købere. Men hvad gør egentlig en liebhaverejendom på Fyn særlig? Unni Thobo-Carlsen fra Unni Estates, en erfaren ejendomsmægler og valuar, fortæller her om, hvad der gør Fyn til et attraktivt sted for liebhaveri, samt hvilke områder der er mest eftertragtede.

Liebhaveri på Fyn dækker over en bred vifte af ejendomstyper, der alle har det til fælles, at de er noget ud over det sædvanlige. Ifølge Unni Thobo-Carlsen er det ikke kun ejendommens størrelse eller prisklasse, der afgør, om den kan betegnes som en liebhaverejendom, men i høj grad også beliggenheden, den arkitektoniske udformning og den historie, ejendommen bærer med sig.

“Fyn er omkranset af vand, og mange af de mest eftertragtede ejendomme ligger netop ved kysten,” siger Unni Thobo-Carlsen. “Det er de steder, hvor du virkelig kan få den udsigt og de omgivelser, der gør en bolig til noget helt særligt. Områder som Svendborg og øerne, Nyborg, Kerteminde, Middelfart og Strib er populære blandt køberne netop på grund af deres smukke kyststrækninger.”

Men det er ikke kun kystnære boliger, der tiltrækker opmærksomhed. Unni Thobo-Carlsen påpeger, at mange af de mest eftertragtede liebhaverejendomme på Fyn også findes i byområder som Odense, hvor historiske villaer ligger tæt ved åen og samtidig tæt på byens centrum. “I Odense ser vi, at mange købere prioriterer beliggenheder tæt på natur og vand, men også med nem adgang til byens faciliteter. Det er den perfekte kombination for mange familier,” forklarer hun.

Odense, Hunderupkvarteret
Foto: Unni Estates Aps.

Arkitektur og beliggenhed: Nøglen til en ægte liebhaverejendom
For Unni Thobo-Carlsen er en liebhaverejendom mere end bare en luksusbolig; det er en bolig, der skiller sig ud fra mængden gennem sin unikke arkitektur og indretning.

“Vi ser ofte, at de bedste ejendomme er dem, der har en særlig historie eller et unikt arkitektonisk udtryk. Det kan være en historisk villa, der er nænsomt renoveret med respekt for de oprindelige detaljer, eller en moderne villa, der skiller sig ud med innovative designløsninger,” fortæller hun.

Unni Thobo-Carlsen understreger, at det er kombinationen af beliggenhed og arkitektonisk særpræg, der virkelig definerer en liebhaverejendom.

“Det handler om at finde en bolig, der både har den rette placering og et design, der gør den til noget helt særligt. Det er det, der gør liebhaveri til en spændende og unik del af ejendomsmarkedet.”

Kulgrunden, Middelfart. Foto: Estate Strandstoft A/S

Markedet for liebhaveri: Fyn kontra Nordsjælland
Når man sammenligner liebhaverejendomme på Fyn med lignende ejendomme i Nordsjælland, er der en væsentlig forskel i prisniveauet. “På Fyn får du mere for pengene sammenlignet med Nordsjælland,” siger Unni Thobo-Carlsen. “Vi ser mange købere fra Sjælland, som vælger at købe liebhaverejendomme på Fyn, netop fordi de kan få en større og mere eksklusiv bolig uden at skulle betale det samme som i Nordsjælland.”

Denne prisforskel har gjort Fyn til et attraktivt alternativ for mange købere, især dem, der søger et mere fredeligt og naturskønt miljø, uden at gå på kompromis med luksus og kvalitet.
“Dem, der opdager øens charme og muligheder, bliver ofte begejstrede over, hvor meget de kan få for pengene her,” bemærker Unni Thobo-Carlsen.

Markedet for liebhaverejendomme på Fyn har set en stabil udvikling de seneste år, og fremtiden ser ifølge Unni Thobo-Carlsen lys ud. Selvom verden oplever økonomisk usikkerhed, præget af stigende renter, inflation og generel usikkerhed på finansmarkederne, har Fyn formået at fastholde en stærk efterspørgsel på unikke ejendomme.

“Vi ser, at købere, som søger liebhaverejendomme, ofte har økonomisk råderum til at agere uafhængigt af de kortsigtede markedsudsving,” siger Unni Thobo-Carlsen. “Vi har en stærk efterspørgsel fra købere, der ved, hvad de vil have, og som kan vente på det rette øjeblik til at slå til,” tilføjer hun.

“Det handler om at finde den rette prissætning, så ejendommene ikke står til salg i halve og hele år. Det er noget, vi arbejder meget med hos Unni Estates.”

Kulgrunden, Middelfart. Foto: Estate Strandstoft A/S

FAKTA

Hvad er en liebhaverejendom?

Beliggenhed: En liebhaverejendom ligger ofte ved vandet, i naturskønne områder eller i attraktive bydele.

Arkitektur: Ejendommens arkitektur skal være unik og adskille sig fra almindelige boliger. Dette kan være gennem historiske detaljer, innovative designløsninger eller en kombination af begge.

Historie: Mange liebhaverejendomme har en særlig historie eller kulturel betydning, der gør dem til noget særligt.

Eksklusivitet: Der er tale om ejendomme i den højere prisklasse, ofte med luksuriøse detaljer og moderne faciliteter. Det er ejendomme, der skiller sig ud fra mængden og tilbyder noget ekstraordinært.

Fyns bedste beliggenheder for liebhaver

Når det kommer til de bedste beliggenheder for liebhaverejendomme på Fyn, fremhæver Unni Thobo-Carlsen flere områder, der skiller sig ud:

Svendborg: Kendt for sine maleriske kyststrækninger og sit hyggelige byliv, er Svendborg et af de mest eftertragtede områder på Fyn. Her finder man både historiske ejendomme og moderne villaer med udsigt over havet.

Middelfart og Strib: Disse områder ved Lillebælt er særligt populære for deres naturskønne beliggenheder. Her får du udsigt til vandet og en fredelig atmosfære, samtidig med at du er tæt på større byer som Odense og Kolding.

Nyborg: Med sine kystnære boliger og udsigt over Storebælt er Nyborg et andet hotspot for liebhaveri. Området byder på både moderne villaer og charmerende, historiske boliger.

Kerteminde: Denne charmerende fiskerby er kendt for sine historiske ejendomme og naturskønne omgivelser. Kerteminde er ideel for dem, der søger en rolig livsstil tæt på naturen.

Odense: Som Fyns største by tilbyder Odense en kombination af byliv og naturskønne omgivelser. Odense er et fantastisk sted for familier, der ønsker det bedste fra begge verdener – nærhed til naturen og samtidig adgang til alle byens faciliteter.

Del denne artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest