uno form forener håndværk, tradition og moderne elegance

Med over 50 års erfaring kombinerer uno form dansk designarv med moderne materialer og bæredygtigt håndværk. Deres køkkener er skabt til at være både funktionelle og æstetisk holdbare gennem generationer.

Sponsoreret indhold

Der er noget helt særligt ved et uno form køkken. Hvert eneste element er gennemsyret af respekt for tradition og en stærk forpligtelse til kvalitet. Det hele startede i 1968, da arkitekten Arne Munch satte sit præg på køkkendesign med sit minimalistiske og funktionelle lamelkøkken. Den særlige konstruktion, hvor skufferne er lameller uden synlige greb, er blevet et symbol på dansk håndværksmæssig kunnen og står stadig som en hjørnesten i uno forms designfilosofi.

“Det originale design fra 1968 holder vi stadig fast i, fordi det er så tidløst. De fingertappede forrammer, som Arne Munch oprindeligt designede, indgår også som et centralt element i vores Shaker kollektion. Det er en af de detaljer, der gør vores køkkener til en unik kombination af klassisk design og moderne håndværk,” fortæller Ove Terkildsen, filialchef i uno forms butik i København.

uno form er ikke bare en virksomhed, der skaber køkkener. De er en institution inden for dansk design, der har forstået at bevare de bedste aspekter af deres arv, samtidig med at de fornyer sig for at imødekomme kundernes behov og tidens trends. Den dybe forankring i danske håndværkstraditioner skinner igennem i alle aspekter af produktionen. Med deres eget snedkerværksted i Danmark, er uno form i stand til at levere køkkener af højeste kvalitet med en særlig opmærksomhed på detaljerne. “Vi er stolte af at kunne sige, at alle vores køkkener bliver produceret i Danmark. Det giver os en fleksibilitet, som mange andre køkkenproducenter ikke har,” siger Ove Terkildsen.

Designarven fra Arne Munch
Hver gang et nyt køkken bliver skabt, er det med respekt for de principper, Arne Munch satte i verden for over 50 år siden. “Vi er meget bevidste om at holde fast i det, der gjorde uno form til det, det er i dag. Lamelkøkkenet, som Munch designede, er stadig en vigtig del af vores sortiment, og de fingertappede forrammer går igen i vores Shaker reol-kollektion. Vi har selvfølgelig fornyet os, men vi går aldrig på kompromis med vores designarv,” understreger Ove Terkildsen.

En af de nyeste tilføjelser til uno forms univers er farven Cream White, der er blevet introduceret som en del af Shaker og Avantgarde kollektionerne. Farven er blevet skabt som svar på kundernes efterspørgsel efter noget mere subtilt end den klassiske hvide farve, men samtidig mere lys og let end grå nuancer. “Cream White rammer en perfekt balance mellem det sikre og det elegante. Det er en farve, der passer perfekt ind i moderne hjem, hvor man ønsker et lysere udtryk, men stadig med et strejf af varme,” siger Ove Terkildsen.

Farven kan nu opleves i uno forms flagship store på Søtorvet i København, hvor den pryder en smuk kombination med Shaker reoler i egetræ, marmor og glødestål. “Det er ikke kun farven, der gør køkkenet unikt. Kombinationen af materialerne skaber en harmonisk helhed, hvor Cream White fungerer som et elegant bindeled,” forklarer Ove Terkildsen.

Det, der ofte adskiller et uno form køkken fra andre, er det nøje udvalgte materialevalg. Træ, marmor og glødestål er blandt favoritterne, og disse materialer vælges ikke kun for deres æstetiske skønhed, men også for deres holdbarhed og evne til at ældes med ynde. “Vi prioriterer naturmaterialer, fordi de tilføjer en følelse af kvalitet og autenticitet. Marmor og egetræ er materialer, der udvikler en smuk patina over tid. Det er ikke blot materialer – de bliver en del af kundens hjem og fortæller deres egen historie,” forklarer Ove Terkildsen.

Denne tilgang til materialevalg er en af grundene til, at uno form køkkener ikke blot betragtes som funktionelle køkkener, men som en integreret del af boligens æstetiske udtryk. “Vi ser køkkenet som husets hjerte. Det er et sted, hvor man mødes, skaber minder og tilbringer tid med familien. Derfor er det vigtigt for os at skabe køkkener, der både er smukke at se på og behagelige at bruge,” siger Ove Terkildsen.

Eksklusiv rådgivning og totaloplevelse
Noget af det, der virkelig får uno form til at skille sig ud, er deres dedikation til kundeservice og rådgivning. Deres køkkener sælges kun i egne butikker, hvilket sikrer en tæt og personlig kontakt til hver enkelt kunde. Rådgivningsprocessen er en integreret del af designoplevelsen, og her lægges der stor vægt på at forstå kundens behov og ønsker. “Vi starter altid med en grundig samtale med kunden, hvor vi lytter til deres drømme og idéer. Herefter arbejder vi sammen om at finde de rette løsninger, både når det kommer til design og budget, og vi mødes typisk flere gange i løbet af designprocessen,” siger Ove Terkildsen.

For uno form handler det om at skabe en totaloplevelse for kunden, hvor alt fra materialevalg til farvesammensætning og lys bliver nøje gennemtænkt. “Vi tilbyder vores kunder en helhedsløsning. Vi hjælper ikke kun med køkkener, men også med at vælge bordplader, møbler og endda belysning, hvis kunden ønsker det. På den måde sikrer vi, at hele rummet hænger sammen og bliver en harmonisk enhed,” forklarer Ove Terkildsen.

Den personlige rådgivning og det danske håndværk gør uno form til et eksklusivt valg for dem, der ønsker et køkken, der både er smukt og funktionelt – og som kan holde i mange år frem.

Del denne artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste

Seneste nyt om biler

Altid up-to-date om bilbranchen